KWB Zoersel Gravel Ride

KWB ZOERSEL GRAVELRIDE 24/09/2022


===update===

De voorinschijving werd verlengd tot 23/09/2022. Al de deelnemers krijgen op de GPX vanaf 21/9/2022 toegestuurd.

 

Ook daginschrijvingen (8€-10€) zijn mogelijk. Hou er dan rekening mee dat je zelf via de smartphone de GPX op je toestel moet laden. Voor de daginschrijvingen kunnen wij geen broodje “pulled porc” voorzien. De heerlijke koffie van Café Fringale, een drankje in het Vliegershof en de koek onderweg blijft voorzien.

 

We kijken er naar uit jullie zaterdag te ontvangen

===update===

 

KWB Zoersel, organisator van de veldtoertocht Fingo Classic, stelt een nieuw evenement voor. Een GPS-gestuurde tocht door de Antwerpse Kempen, van Halle tot Tielen. Afhankelijk van de afstand gravel je door Zoerselbos, de Lilse Bergen, Blommerschot, de Hel van Vorselaar, langs het Kasteel de Borrekens, enz.

Een echte graveltocht (100k) heeft zijn echte kasseistrook, de Voort in Pulderbos, 1800 m genieten van de harde kopjes die tot 2007 de Scheldeprijs kleurden.

Het parcours is dan ook erg mooi en uitdagend. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de routes in de laatste week aangepast en toegestuurd worden in de laatste week voor de gravelride. Je krijgt de drie routes (100km - 75km en 55km) toegstuurd, zodat je tot de dag zelf kan kiezen welke afstand je zal rijden.

Starten kan tussen 07 u 30 en 10 u 30 in het sportlokaal De Bremberg in Halle Zoersel.


We bieden 1 formule Full gravel aan : deelname aan de tocht met ter beschikkingstelling van de gpx en koek voor onderweg. Bij aanvang geniet je van een lekkere koffie, zodat je met de nodige cafeïne de tocht kan aanvangen. Bij het café Het Vliegershof, stamcafé van de Lilse wielerclub het Vliegend Wiel, kan je genieten van een pintje of een frisdrank en bij aankomst krijg je een extra snack om je energievoorraad terug op pijl te brengen.

(10 € VWB-leden en gelijkwaardig, 12 € niet-leden, kids 8 €)


De koffie is geen gewone koffie. We zijn trots te kunnen samenwerken met Café Fringale, het adres voor geweldige koffie in Zoersel, waar iedereen welkom is, van worldtourrenner tot en met de gewone toerist. Kris Boeckmans is de sympathieke eigenaar, gewezen profrenner. Zijn passie voor koffie bracht hem ertoe om te profiteren van zijn weinige vrije momenten in de dagen voor de race om het bijbehorende koffiehuis en de koffiecultuur te ontdekken. Kom dan ook het resultaat van zijn passie ervaren. Fringale
 

Een broodje warm vlees wordt bij aankomst voorzien door onze sympathieke traiteur Michiel, gekend van zijn uitgebreide recepties en heerlijke maaltijden.

Mi-Chaud  

Iedere deelnemer houdt zich aan de gedragscode van de VWB : 

de 10 geboden van de wielertoerist


Onderweg voorzien wij een pechdienst. Op de aankomst zijn er douches, afspuitstand (self-service), bewaakte fietsenparking, diverse dranken en de echte Trappist van Westmalle van ’t vat.

Inschrijvingen : voorinschrijvingen VWB


Facebook : link

Instagram : KWBZ_gravel  link